>Acelasi Amic

Posted on December 15, 2010

10



>

Am un amic…  S-a mutat la ea…
Omu’ e gurmand, ca si mine. Gurmand nu inseamna neaparat gras…ci ne place sa mancam, sa mancam bine, bun, sa avem o bautura potrivita la masa. Ne place sa testam, ne place cea mai buna leguma…porcul. Savuram vita in sange iar pastrama de oaie face legea la iesirile montane la gratar.

Iesirea la gratar cu acest individ consta in achizitionarea in prealabil a unei cantitati de carne suficienta pentru 4 persoane, pentru 2 zile (umplem o geanta de voiaj. Langa geanta se mai strecoara bere suficienta si alte maruntisuri tot pentru incins pe carbuni – rosii, usturoi (iese un sos nebun de te lingi pe degete si alte extremitati ) ardei , rozmarin, menta…dastea. Sa nu uit ciupercutele. Geanta contine in principiu – 30 mici, 10 pulpe de pui, 10 cefe de porc impanate, pastrama de oaie cam 3 kg, carnati proaspeti cam 1 kg si alte maruntisuri.
Ajunsi acolo partea cea mai importanta in toata afacerea este pregatirea gratarului – foarte mare atentie dam cantitatii de jar, si intensitatii acestuia in momentul in care incepem sa prelucram toate astea. Va inchipuiti ca anotimpul e cel ce dicteaza ce bautura va insoti aceste pregatiri. De e vara ii dai cu bere rece…foarte rece…extra rece, iar daca totul se intampla toamna-iarna, te incalzesti fie cu o tuica de pruna, de tescovina daca nu duci tarie, fie cu o palinca de la mama ei.
In fine nu despre astea vroiam sa va povestestec.
Decand s-a mutat la ea a fost trecut pe regim alimentar pentru a da jos burta din dotare si pentur a cobori nivelul colesterolului. A fost pacalit ca atunci cand scapa de astea doua probleme isi va relua viata lui de gurmand…
A trecut ceva vreme si el tot sufleu de conopida mananca masa primcipala a zilei, plus o frunza de salata seara, iar dimineata un sfert de ou fiert moale sau tare nu mai stiu…cred ca tare. Apa plata din belsug…ca sa isi amageasca foamea.
Din pacate nu a slabit…iar colesterolul e pe sistem nervos…

Advertisements