>Permis de pieton

Posted on January 7, 2011

13>

Sunt sofer. Incepator. Nu cu lamaie in geam ca am mai multe de un an, dar incepator. Inainte de a fi sofer, normal, am fost pieton. Am fost pieton si daca nu i-am injurat pe toti cu masini de le-a venit acru in gura.
E..a venit randu’ sa ma injure si pe mine. Dar ia hai sa ne uitam putin si invers. 

Cu aproximativ o saptamana inainte sa imi expire lamaia, eram in zona Garii de Nord din Bucuresti. Zona aglomerata, trafic intens, masini si pietoni grabiti.
Facand dreapta de pe Grivita (cine nu stie Bucurestiul nu pierde nimic), calc brusc frana pentru un domn, bine imbracat, insotit de fetita lui, care decisese ca el va trece strada acolo. Atunci. Indiferent ca noi venim spre el.
Bun, zic. Am facut o fapta buna. Ridic ochii sa citesc intersectia : Banda intai circula..incet dar circula. Inseamna ca nu trece nimeni. Ma uit si pe partera stanga…nimic. Concluzie trec linistit, incet , ca pentru o trecere de pietoni.
Pai nu. Ca o doamna, respectabila probabil, s-a gandit ca indiferent cum abordeaza trecerea de pietoni…este in siguranta. Faptul ca s-a aruncat in fata unui microbuz, care a avut franele bune, nu a contat pentru domnul cu cascheta alba care mi-a ridicat permisul pentru neacordare de prioritate unei pietoance.
Dupa semnarea proceselor verbale, il intreb pe domnul Cap de Creta.
“Cel care a traversat p’acolo – si ii arat mijlocul strazii – nu poti sa ii interzici sa mai iasa din casa vr’o treij’ de zile? Pentru ei nu exista suspendare de permis? Pe el de ce nu il amendati? Vreau sa vad ca opriti si pietoni sa sufle in filoe! Vreau sa vad si eu pe strada un politist dand o amenda unui pieton. Nu ar fi bine sa existe permise de pieton, sa le puteti suspenda? “

Advertisements