>Ziua

Posted on January 31, 2011

19>Incepe isteria. De maine incepe isteria zilei indragostitilor – Valentine’s Day . Una din multele sarbatori importate. Atentie! importate nu importaNte. Oferte peste oferte, cadouri peste cadouri, vacante pentru cei dragi de parca doar acum il iubesti, de parca doar acum ii arati, de parca sfantu lu’ peste prajit asta (lipseste din calendarele la care ne inchinam evlaviosi) ne insufla dragostea. Dar ne insufla dragostea de o zi.
Mai e o varianta – cineva a decis ca trebuie si emotivii sa aiba sansa lor. Asta e ziua in care un pampalau are motiv sa se apropie de fata care ii place, fara sa se ude. Are sansa sa o intrebe ceva. Orice. E ca si cum si-a indeplinit visul. A devenit barbat. Unii au nevoie de cateva incercari pana sa indrazneasca…astfel trec doi – trei ani.
Bineinteles e ziua in care poti vinde orice ca fiind cadou de ziua indragostitilor :
Poti vinde vacante sub podul suspinelor de prin Venetia ( asa de chestie podul ala era locul pe unde treceau condamnatii spre executie ). Ce romantic, un oras in care periodic mirosul este insuportabil… Hai draga sa iti arat pe unde mergeau astia sa ii dileasca. Iti promit ca am sa te sarut acolo sa iti demonstrez cat te iubesc.
Poti vinde asigurari de viata – “O iubesti , aratai-o cumparandu-i o asigurare la noi “(ar suna o reclama). Adica ii duci polita aia…si ii zici uite cat de mult te iubesc…uite ce conditii am negociat. Daca mori, indiferent cum, eu ma imbogatesc…o sa se simta foarte bine in preajma ta…
Poti vinde sedinte la saloanele de infrumusetare – “Arata-i cat o iubesti, cu abonamentul la salonul de infrumusetare ….” – Uite dragostea mea de azi mergi la un salon de infrumusetare – nici nu isi va da seama ca defapt tu NU ai curaj sa ii spui ca nu iti mai plac cosurile supurande de pe fata ei…
Orice ai face sa nu ii spui cand iese de acolo “…Eh, macar ai incercat”….
Poti vinde orice, prosti sa fie sa cumpere. Nu ducem lipsa…

Advertisements