>Mort in cada

Posted on February 21, 2011

12>E… nu mort…si nu in cada…dar azi se face o saptamana de cand zac dus cu ochii dati peste cap. Motivul ?
Ceva la stomac – stari de voma incredibile, continue si persistente plus febra mare, continua si persistenta.
Am ajuns pe la spital…acolo ai parte de doctori unde mi s-a spus ca nu am nimic, o sa imi treaca 🙂

Ba da va zic…sa nu ajungeti la spital, acolo e mai nasol decat daca zaci acasa, si iei medicamente dupa ureche. Sa va zic. Am ajuns in prima faza…la Urgenta, la Municipal. Triaj. Acolo un nene asculta ce zic si ma intreaba “Pai si de ce ai venit aici?”. Cum ma de ce am venit aici? Aici nu e spital de urgenta? Nu e un loc in care mi se va face ceva pentru a imi usura suferinta? Sau las senzatia ca fac misto de tine…oricum tu lasi senzatia ca faci misto de mine. Tu si toti pricolicii din sistemul de sanatate, care va plangeti ca v-au taiat salariile dar spagile care le cereti uitati sa le notati in proteste.
Ies repede afara sa imi dau nitel matele afara…si resemnat plec catre alt spital. Celalalt capat la orasului.
Ajung o ora mai tarziu. La triaj liber. Ma vede o tantica, imi ia temperatura…imi face o fisa. Bun zic. Aici se intampla ceva. Apoi imi zice. Mergeti si asteptati la cabinetul trei. Intru pe un culoar unde erau 10 persoane cu masti d’alea pe nas – anti gripa porcina. Na belea. Vin cu o treaba si plec cu alta. Ma plimb pe culoarul ala si vad ca in afara de uas pe care intrasem era un singur cabinet – Cabinetul 3. Incredibil ba. Era inutil sa itnreb cine asteapta la cabinetul 3…
Ma apuc si astept…o ora. Intru in Cabinetul 3, povestesc doamnei doctor simptomele mele. Ea noteaza pe fisa ceva fara sa imi spuna. Intreb – Ceee ziceti ca am? Si imi spune zambind – Nu aveti nimic, dar pentru linistea dumneavoastra o sa va facem niste analize de sange pentru care o sa asteptati.
Astept ce sa fac – DOUA ore. Timp in care mi-am etalat prin toate colturile curtii acelui spital continutul digerat si nedigerat din acea zi. Mare lucru nu era de vazut ca eram nemancat de vr’o 3 zile.
Vin analizele. Iau analizele. Revin pe culoarul unde se afla un singur cabinet – Cabinetul 3. Intre timp coada se refacuse…15 persoane inaintea mea. Mai trece o ora juma’, mai ies de doua ori sa declar ce am in stomac…cand in sfarsit intru. Ce sa vezi. Nu mai era doamna doctooor…acum era domnu’ doctooor. Pai ia-o de la capat, explica-i si lui. Poate asta imi zice ce am, ma gandesc eu. De unde. Imi zice la sfarsit – Analizele sunt bune, nici nu stiu de ce v-a dat antibiotic medicul de familie, poate de la ala va e rau. – Antibioticul il iau penutr ca imi era rau, nu pentru ca imi era bine si nu stiam cum sa imi fac rau. Aici mi-a lasat senzatia ca s-a enervat nitel si zice – Oricum eliminam antibioticul si va prescriu alte medicamente.
Astea toate s-au intamplat joi seara…abia azi am fost in stare sa stau in cur pe scaun si abia azi am avut si cheful necesar sa intru pe net….
Va pupa tata….

Advertisements