>Naframa

Posted on May 6, 2011

9>Am citit zilele trecute, la indrumarea lui Dex , un articol ce te pune putin pe ganduri – Fata din Palestina.
Treaba e ca in multe cazuri reactiile celor ce citesc anumite articole starnesc mai multe discutii, si mai multe amintiri ori idei decat articolul in sine.
Citind acolo tot ce si-au dat cu parerea indivizii, o fraza m-a facut sa imi aduc aminte despre doi prieteni buni.
Sot si sotie au gasit un loc de munca foarte bun intr-o tara d’asta cu naframa. Nu, nu ii iau peste picior dar asa imi vine sa zic. Asa vad eu tarile de acel fel, in care femeile sunt acoperite pentru ca nu trebuie sa li se vada pielea.

In prima saptmana ajunsi acolo, mi-au povestit via mess lucruri marunte care i-au socat. Cel mai mult m-a intrigat o treaba…care zic eu ca deja nu mai tine de religie si bun simt, e vorba de fanatism habotnic.
Care va sa zica : ei, arabii , daca te duci la ei nu poti trai cu o femeie in concubinaj. Bun. Sa zicem ca e acceptabil, ma fortezi tu sa ma insor. O fac si p’asta din dorinta de a ma angaja la tine. Apoi noi casatoriti, europeni, iesim sa va vizitam orasul. Oras in care trebuie sa traiesc de acum in colo. Oras in care cu stupoare observi diferente majore de civilizatie.
Cum ar fi : Nu mirosi carne de porc. Nu gasesti alcool nici in bomboane. Ce poti face?! Te conformezi.

Apoi ei merg la cumparaturi, sot si sotie. Ei europeni. Aici intervine Politia religioasa care te forteaza sa iti acoperi fata. Da. Te forteaza. Asta dupa ce in prealabil ti se explicase ca din casa e obligatoriu sa iesi imbracata cu un fel de rochie lunga pana in pamant. Sa nu se vada piele.

Aceste impuneri mie imi par exagerate. Hai sa incercam sa exageram si invers. In Europa sosesc sot si sotie (sau sotii) din aceasta cultura cu naframa, care cer respect pentru cultura lor si vor sa iasa pe strazi cu fata cu corpul intreg acoperite. E cum ar fi, ca politia din cutare tara sa ii forteze individului nevasta, nevestele sa se dezbrace…jos naframa, jos patura…in chiloti va rugam ca asa e legea la noi.
Pai nu e bataie de joc la adresa culturii tale musulmane? Pai cam e.

Atunci tu, voi de ce va bateti joc de cultura noastra ? De ce trebuie sa isi tina ala femeia acoperita?
Pedeapsa e dubios de nasoala in cazul in care refuzi sa o acoperi.

Advertisements