Daca si De ce

Posted on September 20, 2011

7Ieri, sau alaltaieri, nu mai stiu exact, am populat si eu twitter-ul. Am zis ca o sa rup norii acolo lansand ciripituri cu linkuri catre scrierile mele.

Aiurea. Nu ma baga nimeni in seama. Dar contempland asa in gol am realizat, poate nu sunt primul, ca acest twitter este varinta 3G a mircului. Aceleasi discuti, daca le poti nu mi asa, cu abrevieri de cuvinte, cu inlocuiri de c cu k, cu retweet-uri, adica ciripit din plisc in plisc..in fine. O retea de socializare insipida. Posibil sa fiu eu prea demodat (oldfashion pentru cei europenizati), dar asta e parerea mea.

Primul individ care mi-a iesit in cale a fost Manafu, bloger d’asta renumit, cu pretentii si cu recomandari, care a inlocuit intr-o fraza cuvantul daca cu dc. Oare ce conexiuni rapide, ce inteligente nebanuite trebuie sa am sa pricep de unde si pana unde dc = daca? Am intrat atunci pe blogul domnului. Un blog curat, frumos, cu informatie. Scopul meu acolo a fost sa vad ceva. Si am vazut. Manafu este aliniat la regulile inepte, analfabetizatoare scoase de Academia vietii, si anume nici o transformat in nicio. Adica o regula pentru analfabeti. O regula ca cei cu mintea-n cratimi sa nu mai fie luati la misto atat de des.

 Asta imi spune ca autorul este unul riguros nu? Ii plac regulile. Pai si daca e riguros, de unde dexu meu a inventat abrevierea dc pentru daca? Sau de ce a preluat-o ca un robotel aliniat atat la regulile academiei cat si la regulile mircului 3G? Ori esti academic ori nu mai esti. Ori esti pliscuitor ori nu mai esti?!

In cel mai rau caz dc imi inspira intrebarea  de ce? Dar..cat de grabiti sa fim sa abreviem 2 litere? Pai daca vrei asa ceva, pune mana si stenografiaza tot textul. Mereu am spus ca aceste abrevieri de mirc, sau inlocuiri de litere ( c=k, i=y) sunt doar o toana a generatiei iradiade de Cernobal, dar se pare ca e putin mai grav, mai trist si mai periculos.

 

Advertisements
Posted in: Standdowncafe