De la radacina

Posted on November 18, 2011

9



Mi-am facut putin timp si am rasfoit Polimedia. Un loc unde ne mai intalnim sa dezbatem, sa criticam, sa ne ciondanim.

Azi baietii se sfadeau pe subiectul eutanasierii maidanezilor. Subiect vechi, perimat dar mai prezent ca oricand printre noi si datorita legii ce se tot pregateste de ceva vreme, dar si a faptului ca s-au inmultit vizibil haitele pe strazile acestui minunat Bucuresti.

Personal nu am avut incidente, insa faptul ca ies pe strada cu o minune de 2 ani care nu stie ce e frica si nu are cum sa se sperie de un animal care ii este aratat doar in carti, incep sa ma intreb serios ce e de facut. Urmaresc reactiile oamenilor

NU, sa nu ii omoram saracii ca sunt si ei suflete. Dar cei ce spun asta nu ar lua un amarat de suflet inc asa sa il creasca.

Sa ii omoram firaar mama lor de javre criminale. poate ca nici cu astia nu sunt deacord, tocmai pentur ca nu am avut incidend. Daca as fi avut incident eu sau micuta mea, probabil ii omoram cu mana mea.

Mai sunt cei de mijloc care vor doar sterilizrea lor. Pai solutia e buna, dar nu da rezultate. Cu ei sterilizati sunt din ce in ce mai multi si mai nesterilizati.

Pai acestea fiind spuse eu am alta idee – interzicerea cresterii cainilor la bloc. Da. Nu mai ai voie sa ai caine daca locuiesti la bloc.  E simplu. Astfel vom evita ca cetateanul de la etajul 3 sa se gandeasca intr-o zi ca nu mai vrea sa aiba caine in casa si sa il dea in strada, sau baba de la 5 sa isi dea seama ca cei 8 pui fatati o incurca si ii lasa pe o strada undeva. Undeva unde se va gasi alta baba sa le dea de mancare pana se vor intalni cu alti nesterilizati sa se reproduca.

Eu cred ca e cea mai la indemana solutie, si sigur protectia animalolor nu va avea nimic de comentat. De ce? Pentru ca cei ce ii au la bloc acum vor fi nevoiti sa gaseasca solutii. Prin lege am fost obligati sa facem o mie si una de tampenii , de ce nu ar putea fi facuta si aceasta tampenie.

In general rezolvarea unei probleme este la cauza, nu la efect. Si cauza existentei acestor prapaditi suntem noi, care am crescut caini pana ne-am dat seama ca nu ii mai vrem, sau ca ne incurca.

Eu iubesc cainii, am avut caine dar la curte. Dar de aici si pana la a calca in cacat pe strada, si pana a sta cu teama ca poti sa ajungi acasa jumulit tu sau copii tai e cale lunga.

Posted in: Standdowncafe